İçerik Pazarlaması

Dijital pazarlama ile gelişen yöntemler tüketici davranışlarını her yönden etkilemektedir.

Bu sebeple markalar, hedef kitleleri ile iletişimlerini korumak için kendilerini dijitalleştirmek zorunda kalmıştır. Dijital pazarlama yöntemlerinin gücünü, hedef kitlenin bulunduğu her noktada, ürettiği içeriklere maruz bırakarak kullanmaktadırlar.

makale içi 1

İçerik; tüketiciyi etkilemek, markanın geniş kitlelerce bilinmesini sağlamak ve hedef kitleleri ile etkileşim elde etmek için üretilen yazılı, sesli, görsel veya video olarak hazırlanan tasarımlardır. Sosyal medya kanallarına, web sitelerine, dijital tüm mecralara özelleştirerek hazırlanması gerekir.

Binlerce içeriğe maruz kalan tüketicilerin gözünde ayırt edici olmak için markaların, farklı ve yaratıcı çalışmalar ortaya çıkarmaları zorunlu hale gelmiştir.

İçerik pazarlamasının her gün artarak önem kazandığı dijital pazarlama ortamlarında, içeriklerin asıl hedefi tüketicilerin algısını ve davranışlarını yönlendirebilmektir.

İçerik pazarlaması amacı itibari satış kaygısı gütmeden mevcut ve potansiyel tüketicilerle etkili iletişim kurma sanatıdır. Tüketicilere ilgi alanlarında “kaliteli” ve “düzenli” bilgi sunmak ile içerik pazarlaması yapılmaktadır. Hazırlanan içeriklerle amaçlanan, ulaşılan tüketicilerin sadakatini kazanmak ve hizmet kullanımına teşvik etmektir.

makale içi 2

İçerik pazarlaması, hedef kitlenin antipatisini kazanmadan, zorlayıcı yöntemler uygulamadan tüketiciyi paylaşılan içeriğe çeker. Doğrudan veya dolaylı olarak satışı hedefler. Tanıtıcı ya da bilgilendirici içeriklerle dijital pazarlama kanallarını kullanarak hedef kitleye aktarır.

İçerik pazarlama çalışmalarının faydaları şu şekilde sayılabilir:

  • Marka hikayesinin paylaşılmasını sağlar.
  • Sadık müşteri edinilebilir.
  • Marka ve ürünler hakkında bilgi aktarmayı sağlar.
  • Viral etki yaratarak geniş kitlelere ulaşabilmeye katkıda bulunur.
  • Markanın dijital dünyadaki itibarını güçlendirir.
  • Kriz anlarında markaya sahip çıkacak marka savunucuları oluşturur.


Tüketicilere ulaşabilmek ve dikkatlerini çekebilmek için markaların, yaratıcı stratejilerle hikâye içerikleri oluşturmaları ve bu hikâyeleri doğru bir şekilde aktarmaları gerekmektedir.

Doğru içerik pazarlaması için şu noktalara dikkat etmekte yarar var.

  1. Güvenilir ve kaliteli içerikler tasarlayın.
  2. Trendleri takip edin.
  3. Özgün içerikler hazırlayın.
  4. Sade ve anlaşılır bir dil kullanın.
  5. İçerikleri tüketici ile doğru zamanda karşılaştırın.
  6. Mobil ile uyumlu olmaya dikkat edin.
  7. Tüketicilerin eğlenceli ve yaratıcı içerik görmek istediğini unutmayın.

makale içi 3

Bu detaylar marka bilinirliğinizi, tüketici bağlılığını, güvenilirliği ve potansiyel tüketicilerin dikkatlerini etkilemektedir. İçeriklerin akılcı ve güvenilir olması içerik pazarlamasını satın alma süreci ile taçlandıracaktır.

Dijital pazarlama yöntemlerinin bir kolu olan içerik pazarlaması, kullanılma oranına göre aşağıdaki araçlarla paylaşılmaktadır.

  1. Sosyal medya
  2. Bloglar
  3. Bültenler
  4. Web site makaleleri
  5. Video
  6. Bilgi grafikleri
  7. E-kitaplar
  8. Mobil içerik
  9. Araştırma raporları
  10. Mobil uygulamalar

Anlaşıldığı üzere içerik pazarlaması, dijital pazarlama yöntemleri içinde son derece etkili bir uygulama alanı haline gelmiştir. Yeni nesil dijital pazarlama yöntemi olarak kullanılan içeriklerle markalar, kendilerini tüketiciye daha rahat anlatma imkânı buldular. Dijital pazarlama stratejilerinin farkına varıp uygulamaya başlayan markaların, hedef kitleleri ile daimi etkileşimde kalmaları ve günden güne büyümeleri aşikârdır.

Web sitesinin hosting süresi doldu ve yakında yayından kalkacaktır. Web tasarım sorumlunuzla iletişim kurarak hosting süresini uzatabilirsiniz.