Linkedin Marketing Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Linkedin 2003 Mart ayında devreye alındığında, ilk başta profesyonel bir network sitesi olarak algılanmıştı.

Oysaki 20 yıldan daha az bir süredir 200 farklı ülkeden 660 milyon kullanıcı tarafından kullanılmaya başlayarak social network durumuna gelmiştir.

Diğer sosyal ağlarla karşılaştırıldığı zaman Linkedin’in daha küçük bir kitlesi var ancak yine de belirli bir kullanıcı kitlesi ile birlikte potansiyel müşteriler için büyük bir üstür. Linkedin ile uğraşan işletmelerin, belirli bir hizmeti ya da ürünü tüketme oranlarının %50 daha yüksek olduğu bilinmektedir.

Linkedin aynı zamanda job titles (iş ünvanları) olarak adlandırılan birçok farklı sektörü bir araya getirerek işverenlerle iş arayanları birleştirmektedir. Linkedin’in kalbi olarak da adlandırılan linkedin grupları (linkedin groups) ise başkalarına yardım etmek, yardım almak, altın iş ilişki üçgenini uygulamak (paylaş, iste, teşekkür et) ve bilinme, beğenilme, güvenilme faktörlerinin aktif kullanıldığı sosyal bir platform konumundadır.

Linkedin-Marketing-Nedir-ve-Nasıl-Kullanılır

Bakıldığı zaman faydalı bir pazarlama aracına dönüşmüş durumdadır. Bununla uyumlu olarak son yıllarda çeşitli sektörlerde bulunan her şirket için verimli bir Linkedin pazarlama stratejisi (Linkedin marketing strategy) yaratabilmek önemli hale gelmiştir.

B2B işletmelerinin geliştirilmesi açısından linkedin bir uzman (linkedin is a Professional)’dır. Linkedin kullanıcıları, kişisel yaşamda kullandıkları ürünler için değil de mesleki gelişim veya kariyer gelişimi amacıyla kullandığı için bu oldukça belirgindir.

Linkedin marketing doğru şekillerde uygulandığında, böyle bir stratejinin yanında sadece marka farkındalığı yaratmada değil uzun vadeli profesyonel ilişkiler kurmada da yarar sağlayacaktır. Linkedin marketing müşteri oluşturma noktasında (generate leads) da olumlu sonuçlar almanızı mümkün kılacaktır.

Linkedin Pazarlama Stratejisinin Önemi

Linkedin’in en büyük ve en önemli avantajı senyör seviyesinde bulunan fenomenlerin, düşünce liderlerinin (thought leader) ve karar alıcıların bu platformu yoğun olarak kullanıyor olmasıdır. Bu nedenle üst seviyede bulunan yöneticilerin dikkatini çekmek istiyorsanız, Linkedin maketing üzerinde çalışmalar gerçekleştirmeniz gereklidir. Facebook ve instagram gibi diğer sosyal network sitelerinden farklı olarak, Linkedin B2B pazarlama alanında pek çok fırsat sunmaktadır.

Güçlü bir Linkedin marketing stratejisi, şirketinizin başarılı olabilmesi için olmazsa olmazdır. Uygulayacağınız bu strateji sayesinde, marka farkındalığı yaratma ve web sitenizdeki trafiği arttırma gibi birçok avantaja sahip olabilirsiniz. Ek olarak kendinizi sektörde lider bir pozisyona getirebilirsiniz.

Markanızı Linkedin üzerinde geliştirebilmek için açıkça belirlenmiş olan bazı hedef ve taktiklere sahip olmanız gerekmektedir. Etkili bir Linkedin marketing stratejisi oluşturmak aynı zamanda hedef kitle (target audience) ile derin bir analiz yetkinliği de gerektirmektedir. Linkedin daha az trafiğe sahip olsa da, linkedin üyeleri (linkedin members) daha aktif ve hedef odaklıdır. Onlara teklif edeceğiniz ürün ve hizmetleri (product and service) tüketmeye hazırdırlar.

Kapsamlı B2B Platformlarının 6 Bileşeni Nedir

Kapsamlı B2B Platformlarının 6 Bileşeni Nedir?

Hedef: Ana hedefinizi belirlemek gerçek bir bakış açısı fırsatıdır. Bu yüzden yeni ihtimalleri bulmak ve var olanları onlarla bağlamak için özen gösterin.

Besleme: Potansiyel müşterilerinizi etkilemek adına sizin için en mükemmel zaman, mekân ve içeriği arayın.

Ele Geçirme: Ek bir çaba harcamadan alakalı içerik (relevant content) bulmak önemlidir.

Öncelik Tanıma: Önceliklendirme Linkedin marketing için her şeydir. Hesabınızın kapsamını genişletme noktasında dikkat gösterin.

Bağlama: İlgili ve benzersiz bilgileri elde etmek için hedef hesaplarda yeni bağlantılar keşfetmek önemlidir.

Ölçme: Üretilen etkiyi takip etmek ve somutlaştırmak üzere kararlar alarak, işletmenizin genel performansını analiz edin.

Peki, kapsamlı bir B2B platformu neler sayesinde daha yüksek performansa sahip olur?

  • Hem açık hem de kapalı olmak üzere ileri düzeyde linkedin oluşturmak (creating a linkedin)
  • Hedef kitleye ulaşmak ve bu hedef kitle ile iletişim kurmak için kullanılan birden fazla aracın uygulanması.
  • Anonim web sitesi ziyaretçilerini geliştirme kabiliyeti.
  • Sponsorlu içerik pazarlama (content marketing) ve görü ile aktif satış fırsatlarını geliştirme yeteneği.

Başarılı-Bir-Linkedin-Pazarlama-Stratejisi-Yaratmak

Başarılı Bir Linkedin Pazarlama Stratejisi Yaratmak

1) Hedeflerinizi Tanımlayın

Yayınladığınız içeriğin tipi ve bunu Linkedin üzerinden yayınlayacağınız yaklaşım ana fikrinize dayalı olmalıdır. Tam da bu sebeple Linkedin marketing üzerinde hedeflerinizi konumlandırmak oldukça önemli olacaktır. Bu amaçlar;

  • Marka farkındalığı sağlamak,
  • Öncü müşteriler yaratmak,
  • Marka tanınırlığını arttırmak,
  • Hedef kitleniz ile entegre şekilde kalmak,
  • Ürün ya da hizmeti satmak.

2) Hedef Kitlenizi İyi Tanıyın

Linkedin marketing hedefleriniz hakkında açık bir fikre sahip olduğunuz zaman, hedef kitlenizi tanımlama zamanı da gelmiş demektir. Hedef kitlenizi belirleyip linkedin profili (linkedin profile) oluşturmak, başarılı bir Linkedin marketing için ilk adımı oluşturacaktır. İş tanımları, coğrafi lokasyonlar ve sektör gibi farklı parametrelere dayanarak hedef kitlenizi şekillendirebilirsiniz.

Örneğin; markalar için fenomen pazarlamacılığı üzerine online bir kitap ürünü satıyorsunuz. Bu durumda, hedef kitleniz pazarlama profesyonellerinizi kapsamış durumda olacaktır. “Sosyal medya lideri” (social media lead) gibi bir iş tanımına sahip olabilirsiniz.

Hedef kitlenizi tanıdıktan sonraki hedefiniz ise derin bir analiz yeteneğine sahip olmaktır. Bunun sebebi, başarılı bir Linkedin marketing stratejisi, hedef kitlenizin kimlerden oluştuğuna ve buna bağlı olarak kitlenin nelerden hoşlandığı ile ilgili olacaktır.

Bu noktada, takipçileriniz ve sayfa ziyaretçileriniz için şirket sayfanızda bulunan analitik bölümünü kullanmanız sizin için faydalı olacaktır. Bu, kitlenizin tercih ettiği içerikler hakkında anlamlı iç görüler kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Bu sayede Linkedin marketing stratejinizi hedef kitlenizin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirebilirsiniz.

3) Öne Çıkan Bir Şirket Sayfası Oluştur (Create a Company Page)

Linkedin şirket sayfanız, Linkedin marketing’in en büyük yapı taşlarından birini oluşturur. Bu sayfa markanızın hedef kitlenizle temasa geçtiği ilk yer olmaktadır. Ayrıca bu sayfa üzerinden hedef kitlenize ürün ya da hizmetleriniz, çalışanlarınız ya da yöneticileriniz gibi şirketiniz ile ilgili bilmek istedikleri her bilgiyi aktarabilirsiniz.

Bu noktada şirket logonuz, web site linkiniz, sektör bilgileriniz, şirket büyüklüğünüz ve diğer detayları verdiğinizden emin olmalısınız. Bu detayları eklemeniz şirketinizin hesap verebilirliğini sağlayarak, Linkedin marketing çalışmalarınızı daha güçlü hale getirecektir.

Ayrıca markanız ile uyumlu bir kapak tercih etmeniz, tutarlı ve güncel şirket vurgusu yaparak, marka imajınızı destekleyecektir.

Linkedin-marketing

4) Şirket Sayfanızı Optimize Edin

Linkedin şirket sayfanızı internet aramalarınız için optimize etmeniz gereklidir. Hatta bu Linkedin marketing için olmazsa olmazlardandır.

İyi şekilde optimize edilmiş bir şirket sayfası Linkedin de yapılan arama sonuçları (search results) içinde görünme oranınızı arttıracaktır. Böylelikle insanların, arama motorları ve Linkedin marketing yardımıyla şirketiniz hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz. Linkedin şirket sayfanızı arama sonuçlarında şu şekillerde optimize edebilirsiniz;

  • Anahtar Kelimeler Kullanın

Anahtar kelime kullanımı Linkedin marketing için oldukça önemli bir etkendir. Hedef anahtar kelimelerinize ve blog posts olarak adlandırılan blog yazılarınız için limit koymaya çalışmanıza gerek yoktur. Hedef kitlenizin, ürün veya hizmetinizi ararken kullanabileceği sözcük ve sözcük gruplarını tanımlayın. Sonrasında ise tüm bunları şirketinizin, ürünleri veya hizmetleri hakkında yazdığınız açıklamalarınızda kullanmaya özen gösterin.

  • Şirket Sayfanıza Link Verin

Linkedin marketing’de herhangi bir internet sayfasının önceliğini belirleyen arama motorlarının kullanımını zorunlu kılan önemli faktörlerden biri de link profilleridir.

Kullanacağınız linkler, web sitenizin, blogunuzun, günlük çıkardığınız online yayınlarınızın ya da sosyal medyada yayınladığınız share content olarak adlandırılan içerik paylaşımlarınızın linki olabilir. Böylelikle, Linkedin şirket sayfanıza giren her bir kişi, daha fazla linkinize erişim sağlayacaktır. Bu da Linkedin marketing alanında etki alanınızı genişletecektir.

  • İlgili İçerikler Paylaşın

Hedef kitleniz ile etkili iletişimi arttırabilmenin bir diğer yöntemi ise şirketinizle ilgili düzenli olarak içerik paylaşmanız olacaktır. Bu sayede arama motorunun size vereceği önceliklerden olumlu şekilde yararlanarak, şirket sayfanızın ilk sıralarda görülmesine katkı sağlayabilirsiniz.

5) Rakiplerinizin Sayfalarını Analiz Edin

Linkedin marketing alanında daha güçlü stratejiler geliştirebilmeniz için rakiplerinize göre bulunduğunuz durumu biliyor olmalısınız. Linkedin bu noktada bir kolaylık sağlamaktadır. “Şirket Takibi” bölümünden şirketiniz ile benzerlik gösteren rakip firmaların listesine ulaşabilirsiniz. Bunun haricinde toplam takipçi sayısı, takipçi büyütme oranı ve sosyal medya tutundurma oranı gibi birçok ana metriğe erişim sağlamanızı da mümkün kılmaktadır.

Böylece analiz ettiğiniz rakip şirketleri kendiniz ile kıyaslayarak ne durumda olduğunuzu görebilirsiniz. Olumlu faktörleri tanımlayarak, bu faktörlere ulaşmada ne gibi taktikler uygulayacağınızı belirleyebilirsiniz.

Linkedin marketing konusunda görünürlüğü arttırmak

6) İşinizi Büyütün (Grow Your Business)

Dikkat çeken bir sayfa yaratarak, takipçi çekemiyor ve hedef kitlenizi genişletemiyorsanız, insanların sayfanızı takip etmesini sağlamalısınız. Bu da Linkedin marketing konusunda görünürlüğü arttırmak olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunu yaptığınız takdirde, Linkedin sayfa akışında yaptığınız her güncelleme beraberinde içeriğinize olan etkileşimi de arttıracaktır.

Yüksek takipçiye sahip olmanız şirketinizin güvenirliğini güçlendirmede fayda sağlayacaktır. Yapabileceğiniz ilk şey çalışanlarınızdan ve meslektaşlarınızdan şirket sayfanızı takip etmelerini istemek olacaktır.

Ayrıca e-postalarınızda kullandığınız imzanıza, bloğunuza ya da web sitenize insanları Linkedin sayfanıza yönlendirecek olan bağlantılar ekleyebilirsiniz.

7) Şirketinizle İlgili ve Dikkat Çekici İçerikler Paylaşın

Hedef kitlenizi oluşturmak ve devamlılığını sağlamak oldukça zor bir iştir. Bunu başarabilmenin tek yolu ise hedef kitleniz ile aynı frekansı yakalayarak, anlamlı içerikler yayınlamaktır.

İçeriğinizin niteliğini Linkedin marketing stratejiniz belirleyecektir. Linkedin üzerinden içerik paylaşımı yapmak, insanların sizin sayfanızda neden zaman harcayacağını belirleyici bir analiz yeteneği gerektirmektedir.

İstatistikler gösteriyor ki, Linkedin kullanıcıları genel olarak kendilerini eğiten içerikleri okumayı tercih ediyor. Aynı zamanda sektördeki son gelişmeler de okumaktan keyif aldıkları konular arasındadır. Kısacası takipçilerinizin neden sizin paylaştığınız içeriği okumak isteyeceğini bilmeniz gereklidir.

Bu tip içeriklere yer vermeniz hedef kitlenizin ihtiyaçlarını karşılayarak, Linkedin marketing stratejinizin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Web sitesinin hosting süresi doldu ve yakında yayından kalkacaktır. Web tasarım sorumlunuzla iletişim kurarak hosting süresini uzatabilirsiniz.