Site İçi SEO Optimizasyonu

SERP alanında iyi bir yer sahibi olmak için web sitenizi de düzenli olarak optimize etmeniz gerekmektedir.

Hazırladığınız içeriklerin kullanıcılar tarafından nasıl göründüğünü anlamak gerekir. SERP alanında sizi tanımlayan bir başlık, açıklama kısmı ve web sitenizin URL’si görünür. Optimizasyon çalışmalarını yaparken ilk önce düzenleyeceğiniz alan burasıdır. Web sitenizin her sayfası için ayrı ayrı tanımlayıcı, özgün bir başlıkla açıklama yazmalısınız. Bunun yanında URL adresinizin de açık olması SEO için önem taşımaktadır.

makale içi 1

SEO OPTİMİZASYONU

  • Sektörünüzle ilgili yeni, merak edilen içerikler ekleyin.
  • Her sayfanız için özgün bir başlık ve açıklama etiketi ekleyin.
  • Başlıkları (H1-H2 ) doğru bir şekilde uyguladığınızdan emin olun.
  • Resimlerin optimizasyonuna, görsel URL ve ALT etiketler kullanmaya özen gösterin.
  • Web sitenizin mobil uyumluluğundan emin olun.
  • Sitenizin hızlı açılıyor olmasına özen gösterin.

Tasarım, teknik ve kalite ile ilgili ipuçlarını da optimize etmek SERP sıranızı yükseltmeye yardımcı olacaktır.

makale içi 2

SEO Performansı Ölçme

Web sitenizin SEO performansını ölçmek, işleri doğru yapıp yapmadığınızı görmenizi sağlayacaktır. Google Analytics yardımı ile alabileceğiniz birçok rapor sayesinde sitenizin performansını ölçebilirsiniz. Bu parametrelerin bazıları şu şekildedir.

  • Kanal Gruplaması: Reklamsız olarak sitenize ulaşan kullanıcı sayısı ile reklam, yönlendirmeler, e-posta, sosyal medya gibi kanallarınıza nazaran ne durumda olduğunu gösterir.
  • Ortalama Konum: Sorgulama sırasında web sitenizin SERP alanında ortalama sıranızı gösterir.
  • Tıklama Oranı: Yapılan bir aramada web sitenizin SERP alanındaki toplam gösterimi ile yapılan tıklanmasının oranına denir.
  • Dönüşümler: Yaptığınız SEO çalışmaları sonucunda web sitenizin diğer kanallarınıza göre aldığı dönüşümü ve oranını belirler.
  • Davranış: Web sitenize giren organik ziyaretçilerin ne kadar site üzerinde gezdiğini ölçümler. Sitede toplam geçirdiği süre ve sayfalar arasındaki gezinmesini izler. Ziyaretçileriniz siteye girip hemen çıkıyorsa SEO optimizasyonu konusunda daha özenli çalışmalar yapmanız gerektiğini gözden kaçırmamalısınız.

makale içi 3

Yatırım getirisi anlamına gelen “Return on Investment (ROI)” performansı yüksek anahtar kelimeleri seçmeniz için size yardımcı olacaktır. Search Engine Marketing (SEM) arama motoru pazarlaması anlamına gelmektedir. SEO açısından ROI yüksek anahtar kelimelerle SEM alanında etkinlik sağlayabilirsiniz. Organik trafiğin artması için ciddi ve düzenli bir çalışma gerekmektedir. SEO bir kere düzenlenip bırakılacak bir çalışma değildir. Ancak bu çalışmalara devam ederken Google Adwords ile bir kampanya oluşturabilir ve potansiyeli yüksek anahtar kelimeleri bulabilirsiniz. Etkileşim ve dönüşüm sağladığınız bu kelimelere odaklanarak kendinizi yenilemelisiniz. Bu sayede trafiğiniz ve dönüşümünüz artacaktır. İşinizin kilit noktaları olan anahtar kelimelerinizi belirledikten sonra SEO çalışmalarına hız kesmeden devam etmeli ve Adwords’de bu kelimeler üzerinde bütçe kısıtlaması yapmayı dahi düşünmemelisiniz. Başarılı yürütülen SEO çalışmaları katile puanını arttıracak, Adwords ile hazırladığınız kampanyalarınızı destekleyecektir. Bu bütünleşik çalışmalar kampanyanızın genel bütçelemesini ve tıklama başına maliyetini düşürürken başarınızın artmasını sağlayacaktır. Şunu da unutmayalım ki SEO ile kısa sürede sonuç beklemek en büyük hatalardan birisidir. Sabırlı olun ve düzenli çalışın.

Web sitesinin hosting süresi doldu ve yakında yayından kalkacaktır. Web tasarım sorumlunuzla iletişim kurarak hosting süresini uzatabilirsiniz.